41 елхи грейнаха в центъра на София (СНИМКИ)

Новини
19:15 - 01 Декември 2019
4843
41 елхи грейнаха в центъра на София (СНИМКИ)

За първи път 41 коледни елхи красят София в парка пред НДК. Светлините на голямото празнично дърво традиционно бяха запалени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова вчера вечерта пред стотици хора. То е високо 13 метра и на него има окачени 5000 лед лампички и 4000 метра гирлянди, похвалиха се от градската управа.

Запалването на светлините бе съпроводено с фойерверки. Заедно с още 40 “Елхи на таланта”, които образуват красива алея, всички дръвчета ще радват столичани и гостите на града.

Идеята на “Елхи на таланта” е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение.

лагодарение на тази акция Фондация “Стоян Камбарев” ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в майсторски класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания “Елхи на таланта” ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци. “Елхите на таланта” ще красят пространството пред НДК в периода от 1 декември до 15 януари 2020 г.

След свалянето на украсата всички живи дръвчета ще бъдат дарени на Община София и засадени, като така ще сложат началото на нова “Гора на Таланта”.