41-и ден на бунта: Блокадата продължава

Протестиращи и контрапротестиращи се сблъскват на "Ситняково"

Новини
19:36 - 18 Август 2020
2841
41-и ден на бунта: Блокадата продължава

И тази вечер, за 41-ви път, недоволните се събират на протест край президентството с искания за оставка на правителството и на главния прокурор. Бунтарите настояват още за дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, свикване на ВНС за промени в Конституцията.

Протестиращите продължават блокадата на три кръстовища в София - на Орлов мост, при Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" и до площад "Независимост".

Тази сутрин по инициатива на гражданското движение БОЕЦ беше блокирана Централната избирателна комисия, където се провеждаше заседание, акцията беше подкрепена от гражданската платформа "Изправи се.БГ" на Мая Манолова.

Тази вечер, в 21 ч. се очаква да се сблъскат протестиращи и контрапротестиращи на столичния булевард "Ситняково" до Румънското посолство.

Протестът "на граждани в защита на майките и жените от агресия" е обявен за 21 ч. тази вечер в района на кръстовището на Румънското посолство, съобщи БНР.

Организаторите на проявата са заявили желанието си да протестират в общината, заради това на място ще има и полицейско присъствие, за разлика от вчера и последните дни, когато полиция нямаше.

Поводът за тяхното недоволство е вчерашната драма пред посолството, когато се стигна до сериозно напрежение между шофьори и участници в антиправителствените протести в София - колата на жена с две деца бе изпотрошена, след като пробва да премине през блокадата. 

Трима участници в нерегламентираните протестни действия са задържани за проявена агресия към семейството, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.