47-годишен мъж изчезна в района на Вакарел

Мъжът тръгнал да гостува на баша си и не се върнал

Новини
08:34 - 29 Март 2024
1710
47-годишен мъж изчезна в района на Вакарел

47-годишен мъж е в неизвестност вече от 18 дни. Иван Янков е от Стара Загора, но е изчезнал в района на село Вакарел. По думите на близките му мъжът е отишъл на гости при баща му.

„Чух се с него на 10 март. На 11 март е отишъл до магазина във Вакарел и не се е върнал, баща му ми каза. Има и близки във Вакарел – неговите братовчеди. Разбрах и от тях, че просто е отишъл до магазина и не се е върнал.

Не знам да има някакви здравословни проблеми, това е някаква мистерия за мен. Отишъл е при баща си, бил е там почти 2-3 месеца“, разказа дъщерята на Иван Милена Янкова пред бТВ.

Милена е подала сигнал в полицията в Ихтиман. 47-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване.
Извършени са обходи в и около селото, както и през жп линиите, където последно е бил забелязан, казват от РУИхтиман. Оттам обаче не дават повече информация на близките на Иван Янков.

По думите на дъщерята на изчезналия мъж роднините му във Вакарел също не знаели нищо.
Иван Янков е висок около 180 см, със светла коса и сини очи. Близките му организират издирвателна акция в неделя съвместно с полиция и доброволци. Те се събират в 10 ч. в центъра на Вакарел.

„Подадох сигнал към колегите от всички офроуд групи за съдействие. Дано да се стекат много хора на помощ. Ние още утре заминаваме и ще го потърсим в Ихтиман и всички околности. Дай боже всичко да мине наред“, каза Иван Запрянов, зет на издирвания мъж.
„Който има възможност и желание да помогне – ще сме благодарни“, призова дъщер