49-годишен оплешивяващ гей евреин се точи за вице на Камала

Джаред Полис е първият хомосексуален мъж, избран за губернатор в Съединените щати

Новини
17:30 - 23 Юли 2024
5446
49-годишен оплешивяващ гей евреин се точи за вице на Камала

Веднага след като Джо Байдън се оттегли от кандидатурата си за преизбиране и подкрепи вицепрезидента Камала Харис за президент в неделя следобед, спекулациите се насочиха към това кой може да е нейният вицепрезидент.

Губернаторът-демократ на Колорадо Джаред Полис се появи в CNN с водеща Дейна Баш в понеделник, като се обърна към спекулациите относно потенциалната му роля в предстоящите президентски избори. Баш попита Полис дали би обмислил да стане кандидат за вицепрезидент на Харис.

Полис отговори със смесица от хумор и сериозност. „Е, Дейна, ние дори не сме там“, започна той, като леко отхвърли въпроса. „Обичам работата, която върша. Обичам Колорадо. Чудесно е. Очевидно, ако някой ме попита, ще го разгледам сериозно, но телефонът ми още не е звънял.

Полис добави: „Вижте, ако направят анкетата

и се окаже, че имат нужда от 49-годишен оплешивяващ гей евреин от Боулдър, Колорадо - имат номера ми.“

Баш се засмя и отговори: „Това беше много смешно.“

Полис е първият гей мъж, избран за губернатор на Съединените щати.

Други видни демократи, които се обсъждат като потенциални кандидат-партньори, са губернаторът на Кентъки Анди Бешир, министърът на транспорта на САЩ Пийт Бътигиг (също открит гей), губернаторът на Северна Каролина Рой Купър и американският сенатор от Аризона Марк Кели.

Гей секретарят по транспорта (министър на транспорта - б.р.) и звезда от Демократическата партия Пийт Бътигиг каза, че ще направи всичко възможно, за да помогне на Камала Харис да спечели

Бешир е известен със способността си да печели гласоподаватели в консервативен щат. Той си осигури преизбиране в Кентъки, като се съсредоточи върху щатските въпроси и подкрепи правото на аборт. Бутигиг, настоящият министър на транспорта, е известен със своите риторични умения и ролята си на видим представител на администрацията на Байдън. Купър, демократ от Юга, има сериозен опит в победата в щат, който клони към републиканците, докато бившият астронавт Марк Кели два пъти е печелил избори в щата Аризона, припомня NBC News.

Сред другите спрягани имена са пенсионираният губернатор на Мичиган Гретхен Уитмър, губернаторът на Мериленд Уес Мур, губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкер и губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.