49-годишен варненец ползвал фалшива диплома пред "Пътна полиция"

Новини
15:46 - 28 Май 2024
1654
49-годишен варненец ползвал фалшива диплома пред "Пътна полиция"

Наказание "пробация“ наложи Варненският районен съд за ползване на фалшива диплома пред "Пътна полиция“, съобщиха от кулоарите на Темида. 49-годишен мъж от Варна се призна за виновен в документно престъпление.

На 5-ти септември миналата година, пред служител на сектор “Пътна полиция" към ОД на МВР, той съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за завършено основно образование. Деянието е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс. На представения документ е бил придаден вид, че е издаден от основно училище в град Шумен на негово име. За самото съставяне на неистинската диплома от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност.

49-годишният мъж има предходна съдимост. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с признание на вината, той следва да изтърпи наказание "пробация“. В продължение на 8 месеца подсъдимият подлежи на задължителни пробационни мерки, като трябва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и за същия срок да провежда срещи с пробационни служители. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.