4К СЕ СЪБРАХА: Волен и компания бранят Волгин пред БНР

Лидерът на "Атака" и борци за свободно слово без кремълски опорки се сблъскаха пред обществената медия

Политика
10:46 - 04 Февруари 2023
6342
4К СЕ СЪБРАХА: Волен и компания бранят Волгин пред БНР

Протест срещу системната дезинформация, бълвана от предаването на известния журналист и русофил Петър Волгин "Политически НЕкоректно", се оформи тази сутрин пред сградата на БНР. Волгин обаче бе посрещнат първо от свои симпатизанти, начело с лидера на "Атака" Волен Сидеров и колеги от путинофилското издание "Поглед.инфо".

Между тях и протестиращите, подписали се върху петицията за свалянето на предаването, застана дузина полицаи, за да не се стигне до опасен идеологически сблъсък. 

Самият Волгин още вчера призова съмишлениците си да излязат в подкрепа не толкова да запази той работното си място в обществената медия, а в името на "свободата на словото" и правото на различна гледна точка. 

Знаков детайл от днешното събитие обаче е, че да го подкрепят пред БНР отидоха именно онези, назовани от Христо Грозев, преследваният от Москва разследващ журналист от "Белингкат", като основен хъб за получаването на рублите, пращани от Кремъл за дезинформация у нас. 

При изслушването си в Народното събрание по повод руската заплаха Грозев обясни, че един от разпределите на рублите и копейките в медийни канали у нас е македонецът Дарко Тодоровски.

Въпросният, представящ се за военен кореспондент в местните СМИ от окупираните от Русия територии в Украйна, е автор именно на "Поглед.инфо". 

На контрапротеста в защита на Волгин се появиха и лица от партийната БСТВ на Корнелия Нинова - водещите Стоил Рошкев и ексдепутатът Страхил Ангелов.