5 години пандиз за пияния мъж на Нанси Пелоси

82-годишният Пол се напресе в джип миналия месец

САЩ
13:23 - 24 Юни 2022
3986
5 години пандиз за пияния мъж на Нанси Пелоси

Пол Пелоси, съпругът на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, вчера получи 3 обвинения за шофиране в нетрезво състояние във връзка с катастрофа, в която е участвал миналия месец, предаде Асошиейтед прес.

Осемдесет и две годишният Пол Пелоси беше арестуван след катастрофата на 28 май в окръг Напа, северно от Сан Франциско, след като тестът за шофиране в нетрезво състояние е показал, че съдържанието на алкохол в кръвта му е било над допустимото. Според транспортна полиция той е влязъл с поршето си в кръстовище близо до град Юнтвил, където е бил ударен от джип.

Повдигнати са му обвинения за шофиране под въздействието на алкохол, което е причинило телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, той ще бъде осъден на минимум пет дни затвор и до пет години пробация.

Освен това ще бъде задължен да премине курс за шофьори, карали в нетрезво състояние, и да монтира в автомобила си устройство за блокиране на запалването на двигателя, което изисква от водача да духа в него, преди да управлява превозното средство.

Пол и Нанси Пелоси са женени от 1963 г.