5 години затвор за мъж, който отвлякъл, пребил и държал насила 19-годишно момиче

Новини
15:42 - 09 Септември 2024
1174
5 години затвор за мъж, който отвлякъл, пребил и държал насила 19-годишно момиче

Мъж от врачанско село е получил ефективно наказание „лишаване от свобода“ заради това, че е отвлякъл, пребил и държал насила 19-годишно момиче, съобщиха от Окръжен съд – Враца. Според информацията наказанието е определено въз основа на постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимия, одобрено от съда.

Мъжът, който вече е бил осъждан и преди, се е признал за виновен за това, че в началото на май в Бяла Слатина отвлякъл момичето, след което за повече от две денонощия я е лишил от свобода по мъчителен и опасен за здравето ѝ начин, като през този период ѝ нанесъл средна телесна повреда. От съда уточняват, че две от деянията са извършени при условията на опасен рецидив, предаде кореспондентът на БТА Мая Ценова.

За трите престъпления, на обвиняемия е определено едно общо най-тежко наказание - „лишаване от свобода“ за срок от пет години, което ще трябва да се изтърпи при първоначален „строг режим“.
Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Припомняме, че съдействие от органите на реда предния ден е потърсила майката на момичето. Тя обяснила, че дъщеря ѝ е отвлечена, а в резултат на бързите действия на криминалистите е установено, че извършител е 31-годишен мъж от Бяла Слатина. Той причакал младата жена пред заведение в града, нанесъл ѝ побой, качил я против волята ѝ в лек автомобил и потеглил в неизвестна посока.