5-годишно е в кома след шампионския парад в Буенос Айрес

Един фен на гаучосите загина

Спорт
13:15 - 21 Декември 2022
1930
5-годишно е в кома след шампионския парад в Буенос Айрес

Шампионският парад по случай спечеленото от Аржентина Световно първенство се превърна в хаос. Един фен на „гаучосите“ загина, докато 5-годишно дете пострада сериозно и изпадна в кома. Лекарите продължават да се борят за живота му.

Наложи се аржентинските футболисти да бъдат евакуирани с хеликоптери. Снимки от Буенос Айрес показаха препълнените с хора улица. Според последни данни над 4 милиона души излязоха от домовете си, за да посрещнат световната купа.

В интернет обаче се появиха и не толкова романтични кадри – на сблъсъци между фенове и полиция и безредици.

Няколко фена се опитаха да се качат на автобуса, превозващ аржентинските национали, като скочиха от мостове.

Един от привърженици не успя да уцели покрива на двуетажното возило и падна от около 6 метра височина в тълпата от фенове. Здравните власти в Аржентина разкриха, че мъж в 20-те си години паднал от покрив, докато празнува и загинал. Младо момче пък получило сериозна контузия в главата и изпаднало в кома. Според информацията парче мрамор от паметник го ударило.

През нощта започнали сблъсъци между фенове и полицията. Служителите на реда били замервани с камъни и бомбички. Според първи данни има поне 13 арестувани. Ранените полицаи са 8, като се очаква цифрата да се вдигне. Ексцесиите, за съжаление помрачиха необикновения ден в Буенос Айрес.