5-годишно момче подкара автомобила на родителите си

Малчуганът пропътува 3-4 километра, когато бе спрян от полицията

САЩ
13:24 - 06 Май 2020
1917
5-годишно момче подкара автомобила на родителите си

Петгодишен автомобилист бе спрян на магистрала в щата Юта, докато бил зад волана на семейната кола и пътувал за Калифорния, на хиляди километри от дома си, за да си купи ламборгини, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от  БТА. 

Според пътната полиция в Юта, момчето тръгнало от вкъщи, след като се скарало с майка си, която отказала да му купи скъпия италиански спортен автомобил. "То решило да вземе нещата в свои ръце и да посети Калифорния, за да купи колата", се казва в публикувано в Туитър комюнике на полицията. "В портфейла му обаче имаше само 3 долара", допълват униформените.

В разпространено от полицията видео се вижда как шофираният от детето автомобил е изпреварван от коли и камиони на пътя. След това автомобилът отбил вляво и спрял, когато пътният полицай Рик Морган задействал сирената на полицейската си кола.

"Когато полицай Морган доближил предната врата на спрелия пред него автомобил, се учудил, че не забелязва главата на шофьора", се отбелязва в комюникето.

Момчето, чиято самоличност не се съобщава, изминало 3-4 километра със семейния автомобил, преди той да бъде спрян. За щастие не се е стигнало до пътен инцидент.

"Детето било оставено под надзора на възрастен член на семейството. Той обаче заспал и момчето взело ключовете за автомобила", поясниха от полицията.