5 км опашка на Дунав мост

Интензивен трафик по границите със Сърбия и Румъния

Топ
08:58 - 26 Август 2019 (обновена)
2685
5 км опашка на Дунав мост

5 километра е опашката от тежкотоварни автомобили на ГКПП „Дунав мост 2“ на изход от страната. Близо 4 часа изчакват камионите за обработка на документите. През граничния пункт преминават и много леки автомобили и автобуси, които се пропускат с предимство, съобщи Радио "Фокус".

От 19 август по проект на румънските гранични власти се монтират датчици за контрол на радиоактивността. Това наложи поетапно затваряне на трасетата за проверка, поради което се забави трафика на преминаващите автомобили през ГКПП „Дунав мост 2“ и се образуваха опашки. Монтирането на датчици ще продължи до 19 октомври.

Сутринта от МВР съобщиха, че на границата с Румъния, на ГКПП "Дунав мост - Видин" на изхода трафикът е интензивен за товарни автомобили. На ГКПП "Дунав мост - Русе", на ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кардам" и на ГКПП "Силистра" трафикът е интензивен за леки автомобили и в двете посоки.

На границата с Република Сърбия, на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен на изхода за леки автомобили, съобщи пресцентърът на МВР.

На границата с Република Северна Македония, с Република Гърция и с Република Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.