5 месеца след зверския побой над портиера от Пловдив, виновникът на свобода

Общество
15:20 - 03 Юни 2021
1802
5 месеца след зверския побой над портиера от Пловдив, виновникът на свобода

Видеото с брутален побой и опит за убийство на портиера в пловдивската фирма "Томика-Метал" АД отново се завъртя в нета. То е споделено от собственика и изпълнителен директор на фирмата инж. Милко Цветков в личния му профил във фейсбук.  Причината - биячът се разхожда на свобода и все още не ясно дали прокуратурата ще образува наказателно производство.

Ето какво е написал Цветков: 

"Чета и гледам по цял ден новините за Митко с чорапите. Съчувствам на Митко и се наслаждавам на кадрите с бияча му с белезници по пътя към съдебната зала след два дни. А какво ще кажете за кадрите от 20.01.21 и снимката на бияча от 28.04.21 . Три месеца след бруталния побой си е на свобода, а полицаите от 3-то РПУ Пловдив се разсърдиха, че съм дал интервю две седмици след случая, в което казах, че НИКОЙ не ме е търсил за показания. Кадрите от видеото и до ден-днешен не са ми поискани официално. Да е жив и здрав Митко и да си ползва дарените средства". 

Нападението бе осъществено в офиса на фирма "Томика-Метал" АД между 19.30 и 19.45 на 20 януари тази година.  Мъж влиза и нанася брутален побой над 64-годишния портиер. Оказа се, че нападателят е бивш служител на компанията, уволнен през 2015 година за алкохолизъм. 

По случая районната прокуратура образува досъдебно производство. 56-годишният нападател, заснет на видеокамерите, бе арестуван още същия ден. Прекара 4 денонощия в ареста, след което бе освободен с мярка "подписка", тъй като е с чисто минало. 

По делото бяха извършени множество процесуално-следствени действия, бяха назначени две съдебномедицински експертизи. Като доказателство по делото е приобщен и видеозаписа.