5 неразгадани мистерии

И петте са далеч от България

Мистика
15:04 - 05 Февруари 2020
6484
5 неразгадани мистерии

В света все още неразрешени мистерии, които разпалват въображението на учени, изследователи и обикновени любители на странностите. Ето 5 от тях:

Странният тътен в град Таос

Малкият американски град Таос е обвързан със звукова мистерия. Жителите на градчето ежедневно чуват шум, който наподобява на грохот от двигател на кола. Въпреки многобройните опити за намиране източника на странния шум, все още никой не е разгадал откъде идва тътенът и какво точно го предизвиква.

Бермудският триъгълник

Няма човек на планетата, който да не чувал за Бермудския триъгълник и странните неща, които се случват на това място. Там често всякакви електронни уреди спират да работят. Освен това са изчезвали и много кораби и самолети. Въпреки различните хипотези - от газ на дъното на морето до извънземни, все още няма доказателство за необичайните явления, случващи се там.

Паметникът на овчаря в Стафордшир

В продължение на 250 години паметникът на овчаря в град Стафордшир, Англия предизвиква любопитството на мнозина. Върху самия паметник са издълбани букви, на които и до днес никой не може да разгадае значението. Авторът на надписа също не е известен. Има предположения е, че е издълбан от рицарите Тамплиери, като указание за местоположението на Светия Граал.

Геоглифите на платото Наска

В платото Наска, на огромна площ се простират геоглифи, които се виждат ясно от въздуха. Гигантските линии изобразяват паяци, маймуни, акули, цветя, както и множество абстрактни фигури. И до днес обаче не се знае какво точно представляват геоглифите, нито кой ги е начертал.

Полтъргайстът МакКензи

Гробницата на Джордж МакКензи, известен адвокат от XVII век, отговорен за екзекуцията на 18 000 противници на крал Чарлз II е място на призрак с ужасна репутация. В района на гробницата имало множества нападения, като хората твърдят, че са били нападнати от духа на МакКензи. По телата на нападнатите хора имало следи от одрасквания и наранявания. И до днес случаите на нападения от невидама сила в района на гробницата не са рядкост.