5 тона пилешка мърша засипа Хасково (ШОК ВИДЕО)

"Това май го ядем", "Ще отидат за кренвирши или кайма", "да ви е сладко", са само част от коментарите на възмутени граждани

Общество
19:54 - 16 Април 2024
7391
5 тона пилешка мърша засипа Хасково (ШОК ВИДЕО)

Умрели пилета разнасят ужасяваща миризма по улиците на Хасково. Това става ясно от клип, публикуван във фейсбук от XNews. На него се вижда, как труповете на животните изпадат от каросерията на камион на улица "Банска", преди Икономическия техникум. 

"Гледката е страшно неприятна, а миризмата е ужасна", коментира авторът на клипа. По думите на шофьора на камиона, една от ключалките на капака на каросерията се е счупила и това е причинило разсипването на товара. 

"Това май го ядем", "Ще отидат за кренвирши или кайма", "да ви е сладко", са само част от коментарите на възмутени потребители в социалната мрежа.

Наскоро БАБХ установиха птичи грип във ферма в Хасковско. А коментиращите се запитаха дали всъщност именно това не са въпросните пилета, умъртвени от Агенцията. 

По-късно стана ясно, че камионът, който е превозвал 5 тона умъртвени птици, е пътувал към село Въгларово, в чието землище е определена единствената лицензирана площадката за загробване на птици в община Хасково, съобщи директорът на ОДБХ- Хасково д-р Георги Илиев.

От БАБХ започват проверка защо се е стигнало до инцидента и дали камионът, който е собственост на частна фирма, е бил технически изправен.

Служители на БАБХ дезинфекцираха мястото на инцидента. Умъртвените птици, които са се изсипали на пътя, ще бъдат прехвърлени с фадрома в друг камион. На място е и екип от служба КОРС към община Хасково.