50 души бяха ранени при сблъсъци в Ереван

Стълкновението е било между демонстранти и полиция

Свят
15:28 - 04 Юни 2022
2206
50 души бяха ранени при сблъсъци в Ереван

Най-малко петдесет души бяха ранени снощи при сблъсъци между протестиращи и полиция в Ереван в рамките на поредните антиправителствени демонстрации, съобщи министерството на здравеопазването на Армения, цитирано от световните агенции.

Пострадалите лица са приети в различни болници в града. Един от ранените е в много тежко състояние, той е опериран.

Редица демонстранти са задържани.

Във видеозаписи на РИА Новости се вижда как разгневената тълпа влиза в сблъсък с полицията и хвърля бутилки по силите на реда. Чуват се и експлозии.

Интерфакс цитира заместник-началника на полицията, който каза, че полицаите са използвали шокови гранати, след като демонстрантите са хвърляли камъни по тях.

Натискът срещу министър-председателя Никол Пашинян се засили, след като бяха предприети стъпки за нормализиране на отношенията с Азербайджан.

Участниците в днешната протестна акция отново настояваха за оставката на премиера Пашинян, те блокираха сградата на правителството, където се разразиха сблъсъците с полицията. От 1 май в Армения не стихват мащабните антиправителствени протести на опозицията. Представителите на опозиционните сили твърдят, че Пашинян възнамерява да подпише мирен договор с Азербайджан, като признае Нагорни Карабах за част от тази страна.