50 гигабайта интернет за ваксинирани тийнейджъри в Гърция

Новини
14:42 - 13 Септември 2021
1769
50 гигабайта интернет за ваксинирани тийнейджъри в Гърция

Поредица от данъчни облекчения; намаляване на ДДС в определени области; покриване на увеличението на цената на електроенергията; специален план за подкрепа на младите хора; 50 гигабайта интернет за ваксинирани тийнейджъри, закупуването на още шест френски военни самолета Rafale, са част от мерките, обявени от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис от Международния панаир в Солун.

Мицотакис представи плана на правителството и, както той се изрази: „Гърция се променя, Гърция се движи напред и гледа нагоре“. Той включва мерки за справяне с нарастващите цени, данъчни облекчения за домакинствата, бизнеса и собствениците на имоти, но също така и мерки за младите хора.

"Това са мерки, които важат за всички граждани, но най-вече за младите хора. Те продължават да облекчават данъчната и застрахователната тежест. Те се отнасят за доходите и имуществото на средната класа. Но в същото време те улесняват предприемачеството. Те подкрепят жертвите на пандемията, особено безработните, но в същото време гледат напред“, каза Мицотакис.

Той каза, че като се има предвид, че БВП на Гърция през второто тримесечие на тази година се е увеличил с 16,2 %, е преразгледана заложената цел за растеж за 2021 г. от първоначалните 3,6 % на 5,9 %.

Обявени са 24 мерки, оценени на над 3 милиарда евро и важат както за тази, така и за следващата година.