50 минути се опитвали да съживят седмокласничката във Враца

Всички телефони на учениците били иззети, за да не създавала паника

Общество
16:42 - 09 Декември 2019
2631
50 минути се опитвали да съживят седмокласничката във Враца

50 минути фелдшери и лекари от Спешната помощ са се опитвали да реанимират 12-годишната седмокласничка във Враца. Момичето издъхна между първия и втория учебен час тази сутрин. 

Детето излязло, за да си купи дюнер в междучасието, а когато се върнало, оставило храната си на чина и паднало на пода по очи. Веднага била извиката училищната лекарка, даскали повикали линейка, започнали реанимационни действия, но сърцето на момичето вече било спряло.

От ръководството на гимназия „Христо Ботев“ във Враца официално признаха за починалата ученичка от 7-ми клас. Три часа родители и близки звънели като луди на децата в даскалото, без да могат да се свържат с тях. Причината бе, че преподавателите събрали всички мобилни телефони на учениците, за да не се разчуе за смъртта на детето.

По-късно от учебното заведение пуснаха съобщение до врачанските медии, в което потвърдиха трагичния случай. В него от ръководството молят за етика и разбиране към опазване психическото и физическо състояние на децата и учителите, както и те да не бъдат притеснявани с въпроси.

Снимка: Булнюз