500 кръводарители са се отзовали за 3 дни

Новини
17:56 - 24 Март 2020
1351
500 кръводарители са се отзовали за 3 дни

Само за три дни от 20 до 23 март над 500 кръводарители се отзоваха в различни кръвни центрове в страната. Това стана въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция. Тази информация предоставиха от МЗ с благодарност към кръводарителите.

От Здравното министерство и регионалните лаборатории продължават да апелират за кръводаряване, за да се поддържат наличностите от кръв и кръвни съставки, необходими на болниците за спасяването на човешки животи.

"В периода от 20 до 23 март, включително, 43-ма от Вас дариха кръв в районния център по трансфузионна хематология във Варна, 32-ма - в този в Плевен, 21 в центъра в Стара Загора, 99 в РЦТХ Пловдив и 368 - в Националния център, в София.

Ценим Вашата ангажираност и готовността Ви да помогнете на болните и нуждаещите се граждани, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции!", пишат от кръвните центрове.

Под писмото стоят благодарности от Министерството на здравеопазването, Националния център по трансфузионна хематология. Заедно с тях са районните центрове по трансфузионна хематология - Варна, Плевен, Стара Загора, Пловдив.