51 руски дрона атакуваха Украйна

Украйна
09:26 - 17 Септември 2024
710
51 руски дрона атакуваха Украйна

Над Украйна тази нощ са свалени 34 руски дрона-камикадзе. Военновъздушните сили на Украйна се отчитат тази сутрин и за 12 дрона, които са били локационно изгубени. Информация от районите, където дроновете са изпуснати, за жертви и пострадали, както и за разрушения не са постъпвали.

Още два дрона са се върнали към територията на Русия, посочват украинските военни.

Общо 51 безпилотни летателни апарата е пуснала руската армия по Украйна тази нощ.

Противовъздушната отбрана на Украйна е била задействана тази нощ в пет области - Николаевска, Херсонска, Сумска, Полтавска и Харковска.

От област Суми съобщават за прекъснат водопровод на областния град. Всички градски водоснабдителни съоръжения са прекъснати, съобщи тази сутрин градският съвет на Суми.

В изявление на Общинския съвет се казва, че водоснабдителната система е превключена на аварийно резервно захранване и сега водата се доставя до домовете в града с 250 000 жители с намалено налягане.

В началото на нощта областната администрация на Суми съобщи, че градът е бил подложен на масирана атака от ударни безпилотни летателни апарати. Мониторинговите канали писаха за няколко дрона камикадзе над района на Суми.