52% повече продадени айфона в Китай през април

Новини
12:37 - 28 Май 2024
2263
52% повече продадени айфона в Китай през април

Продажбите на смартфоните на американския технологичен гигант Apple - iPhone в Китай скочиха с цели 52% през април в сравнение със същия период година по-рано, показват калкулации на агенция Ройтерс въз основа на оповестени във вторник данни на Китайската академия за информационни и комуникационни технологии (CAICT).

Голямото увеличение следва слабото представяне по-рано тази година на най-големия пазар на смартфони в света, тъй като американският технологичен гигант е изправен пред засилваща се конкуренция на пазара от висок клас мобилни телефони от местни конкуренти като Huawei.

През март доставките на iPhone-и в Китай се увеличиха с 12% спрямо годината по-рано, отбелязвайки значително подобрение спрямо първите два месеца на 2024 г., когато Apple отбеляза срив на продажбите на смартфони с цели 37 на сто.

През отчетения месец общите доставки на смартфони на вътрешния пазар в Китай възлиза на 24,07 милиона броя, което представлява годишно увеличение от 28,8%. От тях, 20,58 млн. броя са на мобилни телефони с китайски произход, докато 3,49 млн. броя са от чуждестранни марки.

През първите 4 месеца на годината (периода януари - април) в Китай са били са продадени 91,48 милиона броя смартфони, което представлява ръст с 12,3% спрямо същия период на 2023 г.