54-годишна санитарка в Ловеч е с Covid-19

Дезинфекцират отделението в местната болница, семейството на жената е под карантина

Новини
17:48 - 06 Юли 2020
2527
54-годишна санитарка в Ловеч е с Covid-19

Санитарка в отделението по Акушерство и гинекология е поредният случай на корона вирус в ловешката болница. Жената е на 54 години и е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни. В семейството има двама контактни, който също ще бъдат поставени под 14-дневна домашна карантина и ще им бъде взета проба за изследване.

Отделението по Акушерство и гинекология е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 14 ч. на 6 юли за щателно почистване и крайна огнищна дезинфекция. Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за една родилка и новородено при спазване на всички мерки за безопасност. Майката и бебето не са имали никакъв контакт със санитарката.

Осъществена е координация със Спешния център и болницата в Троян - с родилно и АГ отделение, в случай, че се налага хоспитализация в този 24-часов интервал, пациентите да бъдат насочвани към болницата в Троян. Издадено е предписание на Изпълнителния директор на МБАЛ-Ловеч за въвеждане на предварителен контрол на медицински и немедицински персонал преди всяка смяна с документиране на температура и/или наличие на оплаквания, стриктно спазване на инструкциите за поставяне и сваляне на ЛПС, спазване на дистанция между самия медицински персонал в общите помещения.

Всички останали проби от персонала на АГО са отрицателни.