55 доживотни присъди + още 190 години затвор за касапин в гей бар

Стрелецът от Club Q в Колорадо призна за предумишленото убийство на петима души, раняването на 19 и опит да убие още 26 души

Актуални новини
19:50 - 19 Юни 2024
5714
55 доживотни присъди + още 190 години затвор за касапин в гей бар

Нашенската Темида в повечето време е прекалено блага и всеопрощаваща, но не така се държи презокеанската ѝ посестрима, която не се свени да раздава безмилостно шамари и крошета. Последният случай е от вчера. 

Човекът, който уби и осакати хора по време на масова стрелба в ЛГБТ заведението Club Q в Колорадо, беше осъден на множество доживотни присъди.

24-годишният Андерсън Лий Олдрич е осъден на 55 едновременни доживотни присъди плюс допълнителни 190 години затвор за ужасяващата масова стрелба в Club Q в Колорадо Спрингс. Присъдата следва признанието на Олдрич по 74 федерални обвинения в престъпления от омраза, както и за притежание на огнестрелни оръжия, свързани с нападението в нощния клуб на 19 ноември 2022 година. 

Прессъобщение на Министерството на правосъдието разкри, че Олдрич е признал за предумишленото, злонамерено убийство на петима души, раняването на 19 други и опита да убие още 26 души. Буйството на Aldrich било спряно само от смели редовни клиенти в Club Q, въпреки че бил въоръжен с бойно оръжие. Споразумението за признаване на вината потвърждава, че действията на Олдрич са били водени от омраза към сексуалната ориентация и половата идентичност на жертвите.

В момента Олдрич излежава пет доживотни присъди с допълнителни 2208 години затвор, след като се призна за виновен по пет обвинения в убийство първа степен и други държавни обвинения. След ареста му адвокатите казаха, че Олдрич е идентифициран като небинарен. Прокурорите обаче отбелязват, че не е имало предварителни индикации Олдрич да се идентифицира като небинарен преди стрелбата, което предполага, че това е била тактика за избягване на обвинения в престъпления от омраза.