560 нарушения за превишена скорост за 10 дни в тунел "Железница"

Всички нарушители ще получат електронен фиш за глоба

Топ
08:05 - 01 Март 2024
1681
560 нарушения за превишена скорост за 10 дни в тунел "Железница"

560 нарушения за превишена скорост в новооткрития тунел "Железница" на магистрала "Струма" са засечени за първите 10 дни след откриването му, показва справка на полицията.

В тунела има 20 камери, които са заснели шофьори да карат с превишена скорост, като разрешената е до 80 км в час. Всички водачи нарушители ще получат електронен фиш за глоба. Има и трима шофьори, които са санкционирани, защото са спрели в тунела, за да си направят селфита и клипчета в тунела, който наистина впечатлява. Един шофьор пък е заснет да кара в насрещното платно.

Преди няколко дни  областният управител на Благоевград Мария Димова свика работна среща с ръководителите на част от структурите, участващи е Областната комисия по безопасност на движение по пътищата и кметовете на Община Благоевград и Община Симитли за координиране на действията за осигуряване безопасността на движение в новооткрития тунел „Железница" и прилежащата му инфраструктура от АМ „Струма".

Съоръжението е с всички системи за безопасност, енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, електронна система за контрол на достъпа и т. н. Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за автомобили, по които ще могат да минават линейки, пожарни и други специализирани машини. В случай на пътен инцидент или затваряне на една от тръбите те ще се използват за безопасно извеждане на пътниците. Изграден е и обслужващ път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, подпорна стена и др.

Стана ясно, че за една седмица са установени множество нарушения, свързани с превишаване на скоростта и неправилно изпреварване през тунел „Железница". Има и светлинна сигнализация и знаци, които трябва да се спазват от водачите.