59-годишен с две внучета сред задържаните за наркотици в Добрич

Общество
16:25 - 08 Декември 2022
1506
59-годишен с две внучета сред задържаните за наркотици в Добрич

13 лица, дрога и 30 000 евро са задържани при акцията, проведена в област Добрич от 6 ч. на 7 декември до 6 ч. на 8 декември.

Полицейски операции във връзка с разпространението на наркотични вещества са извършени от Областната дирекция на МВР–Добрич, съобщи прокурор Даниел Илиев, говорител на Районната прокуратура.

„Образувани са общо 8 досъдебни производства, 5 от които бързи. На 7 декември, около 16 часа е извършена проверка в частен имот в град Добрич. Открити са 15 пакета с бяло прахообразно вещество, което при полевия тест реагира на амфетамин с тегло 12 гр., 2 пакета марихуана с общо тегло 1 гр. и сумата от 30 180 евро. По случая е установен извършител, който е от Добрич и е познат на органите на реда. Той е задържан и е привлечен като обвиняем за държане на наркотични вещества”, каза още Илиев.

През 1988-1989 г. мъжът, на границата на пълнолетието си, е осъждан за хулиганство, измами и кражби, уточни окръжният прокурор Радослав Бухчев. Мъжът е на 59 г. и в дома си е бил с двете си внучета.

„Те не са имали досег с дрогата, тя е била скрита”, добави той. Предстои да се реши дали да му наложи мярка задържане под стража.

„Работихме по подадена оперативна информация, че в този частен имот се продават наркотични вещества и след разпореждане от прокуратурата и кратка засада, екипите влязоха на адреса и откриха забранените вещества и парите”, уточни директорът на Областната дирекция на МВР-Добрич, старши комисар Цветан Пировски. .