6 г. затвор за смърт на пътя

Новини
16:57 - 24 Януари 2022
1758
6 г. затвор за смърт на пътя

Варненският окръжен съд призна за виновен 24-годишния Стефан С. за смърт и средна телесна повреда на двама от спътниците си в катастрофа.

Инцидентът станал на 19 октомври 2018 г. по пътя Варна-Добрич. С откраднат автомобил и без да притежава свидетелство за управление, Стефан С. пътувал с двама свои познати към Варна. Движели се със скорост около 126 кв./ч, много над разрешената за района от 90 км/ч. Видимостта била намалена, имало мъгла и дъжд.
След кръстовището за с. Любен Каравелово, община Аксаково на един от завоите, Стефан загубил контрол над автомобила и се блъснал в две дървета.

При сблъсъка на място починал пътуващият на предната седалка мъж, а спътникът на задната седалка получил средна телесна повреда. Двамата оцелели напуснали произшествието.

Делото беше решено в едно съдебно заседание, след като защитата на 24-годишния подсъдим поиска разглеждане на делото по съкратената процедура с признаване на всички факти и обстоятелства, изложени в обвинителния акт. Така се стигна до намаляване на наказанието „лишаване от свобода“ с ? - от 9 на 6 години при първоначален общ режим на изтърпяване.