6 г. затвор за Юлиян, пребил до смърт мераклия на жена си

Веселин Ницолов почина в болница от черепно-мозъчна травма

Общество
16:25 - 16 Февруари 2021
1660
6 г. затвор за Юлиян, пребил до смърт мераклия на жена си

За 6 години при строг режим отива в затвора 31-годишният Юлиян Чеков от Козлодуй за убийството на свой познат. Той бе признат за виновен от врачанския окръжен съд за това, че през януари 2019 г. в крайдунавския град умишлено умъртвил 32-годишният Веселин Ницолов.

Той беше намерен пребит и в безпомощно състояние пред дома си на улица „Царибродска“ малко след 8 часа сутринта на 20 януари и почина час по-късно в болницата. Още тогава беше установено, че предната вечер Веселин е гостувал на Чеков в дома му в циганската махала. През нощта след солидно количество алкохол гостът взел да задява жената на домакина си, който пък го пребил до смърт. Рано сутринта Чеков и жена му натоварили Веселин на такси и го оставили на улицата пред дома му. Веселин бил намерен 4 часа по-късно и починал малко след това в болницата от закрита черепно-мозъчна травма. Чеков пък тръгнал още същия ден за чужбина и беше хванат на границата.

Съдът обаче е оправдал подсъдимия по първоначалното обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, както и да е извършил деянието чрез нанесени удари с брадва, чук и дървена дръжка от земеделско сечиво с част от пръстен. Освен това за произнасянето на присъдата съдът е приел наличие на изключително смекчаващо вината обстоятелство, това че Веселин бил посегнал сексуално на жената на Чеков.