6 км опашка от хора за поклонение пред Елизабет II

Погребението на кралицата се очаква да стане най-гледаното предаване на живо в света за всички времена

Новини
20:20 - 15 Септември 2022
4028
6 км опашка от хора за поклонение пред Елизабет II

Опашката от хора, които чакат да се поклонят пред тленните останки на Елизабет II e дълга над 6 км, пише британският „Телеграф“.

Времето за чакане за хората в края на опашката е най-малко осем часа. Последните хора се намират зад „Тауър бридж“.

Британският журналист от Би Би Си Бен Райт пише, че контрастът между бъбривите хора на опашката и тишината в Уестминстър хол е потресаващ.

Много от магазините по трасето раздават храна и напитки без пари на чакащите.

Погребението на кралица Елизабет II се очаква да стане най-гледаното предаване на живо в света за всички времена, съобщава “Дейли Мейл”. 

Редица телевизии в света ще излъчват на живо историческото събитие. 

Официални лица очакват Уестминстър хол да бъде посетен от почти половин милион души, които ще отдадат почит на кралицата преди погребението ѝ. 

Експерти смятат, че 4,1 милиарда души вероятно ще проследят цялата церемония по погребението в Уестминстърското абатство.

По този начин ще бъде счупен рекордът за всички времена от 3,5 милиарда, които са гледали великия боксьор Мохамед Али на откриването на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

Телевизионният анализатор Каролина Белтрамо от WatchTVAbroad, заяви, че възхищението към кралица Елизабет II по целия свят и нейното погребение ще се превърнат в най-голямото телевизионно събитие на живо в историята.

Погребението на принцеса Даяна, преди 25 години, е гледано от около 2,5 милиарда души.