6 месеца затвор за рецидивист, шофирал без книжка

Пред съда Н. П. Б. се призна за виновен

Новини
11:25 - 19 Октомври 2020
1434
6 месеца затвор за рецидивист, шофирал без книжка

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия Н. П. Б. за наказание 6 месеца затвор за шофиране на моторно-превозно средство /МПС/ без свидетелство за право на управление.

22 годишният Н. П. Б. – със средно образование, безработен и осъждан, бил спрян за проверка от служители на МВР на 23 юни 2020 год. в село Мърчево, област Монтана, докато управлявал лек автомобил „Форд Мондео“. Проверката установила, че Н. П. Б. шофира без да притежава документи за право на управление, при това в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство. Предишното наказание на Началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Монтана, е влязло в законна сила на 25 февруари 2020 г.

Н. П. Б. е осъждан четири пъти през 2017 и 2018 г. за управление на мотоциклет и автомобил без регистрации и за управление на автомобил без свидетелство за управление. За последното извършено от него престъпление Наказателният кодекс предвижда до 2 години затвор.

Пред съда Н. П. Б. се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, които ще изтърпи при първоначален общ режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.