60 украинци под карантина избягаха от хотел в Киев

Глоби до 17 000 гривни грозят нарушителите на извънредните мерки

Новини
15:07 - 01 Април 2020
1054
60 украинци под карантина избягаха от хотел в Киев

Над 60 украинци, завърнали се преди два дни от почивка на остров Бали и поставени под карантина в киевския хотел "Козацкий", са избягали въпреки полицейската охрана, съобщил е говорителят на украинското МВР Артьом Шевченко за агенция "Украински новини", цитирана от ТАСС.

Не става ясно дали бегълците са заловени.

Вътрешният министър Арсен Аваков заяви днес, че ведомството му няма да разрешава чартърни полети за връщане на украинци в родината, ако пристигналите не преминават през задължителната карантина. Тъй съобщи, че на нарушителите на карантината са връчени протоколи за административно нарушение и ще им бъдат наложени глоби до 17 хиляди гривни (ок. 607 долара), предава БТА. 

По данни от тази сутрин в Украйна са регистрирани 669 заразени с коронавируса, а 17 души са починали. От 17 март до 24 април в страната е в сила национална карантина, а от 26 март има извънредно положение. На 28 март Украйна затвори границите си. Външното министерство в Киев съобщи, че понастоящем около 11 хиляди украинци са в чужбина и очакват да бъдат евакуирани в родината си.