62-ри ден на недоволство в триъгълника на властта

Общество
19:48 - 08 Септември 2020
4887
62-ри ден на недоволство в триъгълника на властта

Не стихва недоволството срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев. В 62-ият ден на протести гражданите започнаха да се събират на площад „Независимост“.

Зaсегa обстановката е спокойна. Движението по бул. „Княз Александър I“ се осъществява свободно. В Триъгълника на властта се намират палатките на майките от „Системата ни убива“ и техниката на организаторите.

След премахването на трите палаткови лагера в столицата на 3 септември, днес протестиращите отидоха в полицията, за да потърсят конфискуваните си вещи.

Организаторите от „Отровното трио“ призоваха с отворено писмо посланиците у нас на страните от Европейския съюз, САЩ и Великобритания – техните правителства да обърнат внимание на случващото се в България.

На видео стена бяха прожектирани кадри от сблъсъците между демонстранти и полиция от 2 септември, а организаторите се заканиха, че подобни ситуации няма да бъдат допуснати на предстоящия на 10 септември голям протест.

Около 21 ч. множеството тръгна на традиционното шествие към "Орлов мост", който по-късно бе блокирaн.

Велислав Минеков от т. н. "Отровно трио" заяви: "В случай, че продължат да се опъват, знаете, че ще ги изненадаме лошо. Призовете всеки един човек до вас: всеки ваш роднина, ваш колега, вашият съсед, случайният, който минава по улицата. Тук трябва да сме мощни, стабилни и силни, за да ги изгоним и да им пожелаем оставката, която заслужават".