63% от американците: Камала спечели дебата, успя да изнерви Тръмп

Вицепрезидентът атакува слабите места на експрезидента, удари го с абортите

Новини
09:53 - 11 Септември 2024
2552
63% от американците: Камала спечели дебата, успя да изнерви Тръмп

Вицепрезидентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис накара републиканеца Доналд Тръмп да заеме отбранителна позиция по време на ожесточен дебат за президентския пост във вторник с поток от атаки срещу ограниченията на абортите, годността му да заема длъжността и безбройните му правни неволи. И двамата кандидати се бореха да обърнат момента в своя полза в силно оспорваната си предизборна надпревара, съобщава Ройтерс.

Като бивш прокурор, 59-годишната Харис изглежда многократно влезе под кожата на бившия президент, което накара видимо ядосания 78-годишен Тръмп да отправи серия от пълни с лъжа реплики.

В един момент тя заговори за предизборните митинги на Тръмп, раздразвайки го, като каза, че хората често си тръгват рано „поради изтощение и скука“.

Тръмп, който е фрустриран от размера на тълпите на събиранията на Харис, каза: „Моите митинги, имаме най-големите митинги, най-невероятните митинги в историята на политиката“. След това той необосновано заяви, че хаитянските имигранти в Спрингфийлд, щата Охайо, „ядат домашните любимци“ на жителите.

Точно вие да „говорите за крайности“, каза Харис, смеейки се.