638 казина хлопват врати?

Новини
12:03 - 05 Юни 2020
2810
638 казина хлопват врати?

Общо 638 казина и игрални зали ще хлопнат врати до 2025 г., ако промените, внесени от НФСБ на Валери Симеонов, в Закона за хазарта, бъдат одобрени се приемат. Това стана ясно на пресконференция на партията в парламента. Въпросните промени са внесени вчера в деловодството на парламента. Те предвиждат казина и игрални зали само по границите, което включва и морските курорти и хотелите с пет звезди. Всички игрални зали, които не влизат в тези критерии, трябва да бъдат затворени до 2025 г.

"Това е втората стъпка, която с моите колеги предприемаме към пандемията хазартна зависимост. Текстовете ограничават възможността за съшествуването на такива зали за хазартни игри - в радиус до 20 км от граничните пунктове и в 5-звездните хотели", обясни Симеонов.

Изключително хуманно подхождаме. Този път сме невероятно елегантни и внимателни. Гледаме да не ощетим никого. Не играем в полза на някой играч. Аз също нямам казина, отсече Симеонов.

Става въпрос за 638 игрални зали, които ще бъдат закрити поетапно, когато им изтече лицензът. Така до 2025 г. трябва да бъдат закрити всички, дори да не са им изтекли лицензите. По този текст догодина трябва да бъдат закрити 46 обекта, продължи той.

Дали очакваме реакция на бизнеса? Не бих определил този бранш като бизнес. Това са скромни инвестиции със сериозни постъпления, категоричен бе Симеонов. Обясни, че с промените дори тези обекти щели да се строят на места, където има повече чужденци и по-заможни хора, а учениците пък нямало да се изкушават да ходят в казиното близо до школото им.