64-годишен софиянец се е удавил на "Арапя"

Мъжът е бил на плажа със семейството си и приятели

Общество
19:10 - 04 Август 2020
1598
64-годишен софиянец се е удавил на "Арапя"

64-годишен софиянец е удавилият се мъж на плаж "Арапя" този следобед. Той бил на плажа със семейството си и с приятели, съобщава "Монитор".

От няколко дни отвсякъде ни предупреждават, че морето в момента е изключително опасно, тъй като буквално се е обърнало и подводните течения повличат жертвите си за минути.
 
Огромни, високи между 1 и 1,5 м вълни са излезли на плажовете в Бургаския залив. Вълнението дава знак, че дни след Илинден, както народното поверие казва, морето вече се е "обърнало" и започва бавния си преход към есента.
 
Лошите новини са, че в идните дни времето ще се влошава. Няма опасност от валежи до края на седмицата, но пък вятърът ще се усилва, а с него – и морското вълнение. До петък скоростта на въздушните течения ще достигне пика си за следващите 10 дни – над 17 м/с, характеризиран от синоптиците като "много силен" (62 км/ч) и ще смени посоката си от източен на североизточен, вкарвайки студент фронт.
 
Температурите ще се задържат сравнително стабилни – между 27 и 30 градуса, но пък с появата на вятъра, усещането съвсем няма да е за лято.