68 катастрофи с двама загинали са станали около Великден

1800 пациента са преминали през "Пирогов" през 4-дневната почивка

Актуални новини
17:04 - 29 Април 2019
2038
68 катастрофи с двама загинали са станали около Великден

68 катастрофи с 98 пострадали и двама загинали са станали по време на четирите празнични дни покрай Великден. Това заяви гл. инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“ във връзка с обстановката на пътя и безопасното придвижване по време на почивните дни. По думите му, има регистрирани 10 нарушения на забраната за движение в аварийната лента на магистралите.

Служителите на реда са ангажирани да следят всичко, категоричен беше Георгиев, като специално внимание се обръща на проверките за употреба на алкохол, наркотици и правоспособността на водачите за превишена скорост.

Междувременно в УМБАЛСМ „Пирогов“ отчетоха, че 1800 човека са потърсили спешна медицинска помощ в рамките на лечебното заведение от 26 до 19 април. От тях 260 души са останали за допълнително лечение в болницата. Екипите там отчитат тежки дежурства по време на четирите почивни дни, като пациентите са не само жители на столицата, а от цяла България.

Най-натоварено е било дежурството в детското спешно отделение. През него са преминали над 520 деца, като на 50 от тях се е наложило да останат за допълнително лечение. Натоварени са били и други отделения, сред които хирургичното, травматологията, неврохирургията и други.

Няма да деца и младежи, които да са посрещнали Великден в отделенията на „Пирогов“, става ясно още от отчета на болницата.