7 г. затвор за ченгето Борис Борисов, обирал трупове в Канада

Българинът прибира часовници и кредитни карти от жертви на убийства

Новини
14:30 - 02 Октомври 2024
3526
7 г. затвор за ченгето Борис Борисов, обирал трупове в Канада

Българинът Борис Борисов, полицейски служител в Торонто, е осъден на 7 г. затвор от канадски съд, съобщава cbc.ca. Той е признат за виновен в злоупотреба с полицейски ресурси, фалшифициране на полицейски доклади и кражба от мъртви хора. Борисов е виновен по всички 15 обвинения, по които беше съден през май.

Докато разследва изчезването на мъж, оказал се мъртъв, през 2022 г., Борисов е откраднал луксозен часовник от дома му. Най-малко два пъти той се е опитал да продаде часовника, който така. След като сакото и портфейлът на мъжа са открити на брега на Торонто, Борисов е откраднал кредитната му карта и я предал на съучастник, който я използва с измама в месарски магазин.

Полицията е била предупредена, че картата е използвана, и Борисов доброволно се заел да разследва. Той фалшифицирал полицейски протокол, за да прикрие участието си, като казва, че не разпознава съучастника или автомобила му, за който по-късно полицията установи, че е регистриран на името на Борисов.

Борисов също така е откраднал кредитна карта от жена през 2020 г., малко след като я намира мъртва в апартамента й, докато тече разследването за причината за смъртта й. Той също така е притежавал откраднато превозно средство и е злоупотребил с полицейските бази данни, за да извърши обиски на това превозно средство, на други и на неговия съучастник.