7 г. затвор за пиян шофор, убил пешеходец и изхвърлил трупа му

Топ
17:30 - 06 Декември 2022
2919
7 г. затвор за пиян шофор, убил пешеходец и изхвърлил трупа му

Седем години затвор при общ режим постанови Плевенският окръжен съд за мъж, който шофирайки буса си пиян, убил по непредпазливост пешеходец на улица в град Левски на 14 февруари 2019 г. Когато открил мъртвия под колата, 54-годишният водач с инициали М.Я., натоварил тялото в буса и го изхвърлил край пътя на изхода на Левски. После се прибрал вкъщи и заличил следите от престъплението.

Според обвинителния акт на Плевенската окръжна прокуратура деянието е особено тежък случай, тъй като след смъртта на пътя, пияният водач е избягал от мястото на удара.

По делото е установено, че на 14 февруари 2019 г. М. Я. управлявал собствения си товарен бус с включени фарове на къси светлини по улица "Ал.Стамболийски" в Левски. Със скорост около 40 км/ч приближил към таверна и не намалил въпреки празнуващите клиенти в питейното заведение. В това време 54-годишен мъж Б.Б. пресичал платното пред таверната. М.Я. го ударил с предната дясна част на буса. Вместо обаче да спре, продължил движението, влачейки тялото под буса. Малко по-късно открил безжизнения Б.Б. под автомобила. Натоварил тялото в каросерията на буса. После се прибрал у дома и заличил следите, описаха от прокуратурата днес. Осъденият М. Я. е лишен от право да управлява кола 7 години.

Присъдата на Плевенския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния във Велико Търново.