7 години затвор за друсания арабин, който уби моторист в Стара Загора и избяга

Студентът по медицина Ариф Ахмед помете на пътя и двама пешеходци

Актуални новини
10:20 - 29 Септември 2022
2999
7 години затвор за друсания арабин, който уби моторист в Стара Загора и избяга

Окръжният съд в Стара Загора осъди на 7 години "лишаване от свобода" 29-годишния британски гражданин от арабски произход Ариф Ахмед за причиняване по непредпазливост на смъртта на 42-годишен моторист, както и средни телесни повреди на двама пешеходци - 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж, съобщиха от съда.

Инцидентът стана на 3 октомври 2021 г. около 19.40 ч. на кръстовището на бул. "Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман" недалеч от езиковата гимназия "Ромен Ролан".

Чужденецът е шофирал лек автомобил БМВ, като е нарушил правилата за движение, опитвайки се да направи завой на забранено място. Ариф удря идващия срещу него моторист. В следствие на сблъсъка, мотоциклетът "Ямаха" се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци. Мотористът умира на път за болницата, а двамата пострадали бяха настанени в болница.

Виновникът за катастрофата пък излиза от колата и бяга от местопроизшествието. Ариф Ахмед е задържан от трима ученици, които станали свидетели на катастрофата. При проверката за наркотици, тестът е показал наличие на амфетамин и метамфетамин.

Освен това се оказало, че БМВ-то не е регистрирано в КАТ, а чужденецът има книжка от 3 месеца, въпреки че не знае нито дума на български език. 28-годишният Ариф е в България от 4 години.

От Окръжната прокуратура в града на липите съобщиха, че няма да обжалват наложеното от магистратите наказание на чужденеца. 

Ариф Ахмед е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Британецът от арабски произход е студент по медицина в Тракийския университет в Стара Загора.