7 гола за 36 минути за историята и после скука в Леверкузен

Шалке се спаси след 0:0 у дома с Аугсбург

Спорт
01:04 - 06 Май 2019
1921
7 гола за 36 минути за историята и после скука в Леверкузен

Байер Леверкузен се разправи безцеремонно с гостуващия Айнтрахт Франкфурт в борбата за последното място в Шампионската лига - 6:1 в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига.

Така двата тима се изравниха на четвърта позиция, но орлите продължават да имат предимство заради по-добрата си голова разлика (+5), която не пострада фатално дори след това унижение.

В последните два кръга Айнтрахт среща Майнц и Байерн Мюнхен, а на аспирините им остават двубои срещу Шалке и Херта.

Отборът от Франкфурт има още една възможност да попадне в ШЛ: спечелване на Лига Европа. Там тимът на Адолф Хютер е на полуфинал срещу Челси, като в четвъртък двата тима направиха 1:1 в първия двубой, а реваншът е на 9 май.

Домакините разсипаха съперника си с шест попадения още до 36-ата минута, като точни бяха Кай Хавертц, Юлиан Брант, Лукас Аларио на два пъти и Чарлес Арангис, а Мартин Хинтерегер си заби автогол. Филип Костич беше намалил на 1:2 след рикошет в тялото на Жонатан Та.

Така за първи път в историята на Бундеслигата паднаха седем гола преди почивката.

По-рано през деня Шалке си отдъхна, след като си гарантира оставането в Бундеслигата. В сезона, в който тимът игра в групите на Шампионската лига, представянето в първенството беше под всякаква критика, но в крайна сметка всичко завършва добре.

Кралскосините завършиха 0:0 с Аугсбург на свой терен, а спечелената точка беше достатъчна за спасение.