7 калотински митничари остават в ареста

Според прокуратурата бандата действа организирано от година

Актуални новини
21:27 - 08 Февруари 2020
4413
7 калотински митничари остават в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста 7 от митническите инспектори и граничните полицаи, задържани на пункта "Калотина" преди два дни. За останалите 13 от арестуваните прокуратурата е поискала по-леки мерки за неотклонение. Три часа и половина състав на съда гледа искането на държавното обвинение за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 7 от 20- те обвинени да участие в организирана престъпна група за корупция.

Според обвинението тези 7 души, които са в съдебната зала, са били в ядрото на престъпната схема, останалите 13 от 20-те са били по-надолу в йерархията на схемата. Това, според обвинението, се е доказвало от 20-те тома събрани доказателства за последните 10 месеца, в които се е водило цялото разследване.

„Касае се за добре структурирана група, действала трайно от началото на 2019 г. до настоящия момент. Ръководителят на групата е в съдебната зала. Спрямо него е повдигнато обвинение. Лицето е началник на митническия пункт. Останалите лица са началници на отделни смени в този пункт. От седемте 4 са началници на смени, останалите лица са митнически инспектори“, обяви прокурорът Калин Стоилов.