7 кучета колкото магарета плашат деца и старци в наше село

Новини
17:43 - 08 Юни 2020
3088
7 кучета колкото магарета плашат деца и старци в наше село

Седем кучета, едри колкото магарета, плашат деца и възрастни хора в село Пелевун, Ивайловградско. За това съобщи на фейсбук профила си Теменужка Матева, биопроизводител и жител на селото. По-късно тя потвърди и медиите, че съществува реална опасност някой да бъде разкъсан от песовете.

Матева публикува гневното съобщение, след като едно от животните тръгнало срещу внучето й, което е на 2,5 години миналата вечер. "Ходим с коли да пазаруваме от селския магазин, възрастните хора не смеят да излязат от двора сами заради кучетата, които изглеждат страховто", обясни Теменужка Матева.

Проблемът идва от това, че съседът им в село Пелевун Димитър Николов има стадо от 200 кози и десетина крави, които отглежда в селото, до къщата на Матеева. Стадото се охранява от тези седем кучета, порода кангал, които стават огоромни. До 3,30 следобед песовете се разхождат из селските дворове и търсят храна и вода, очевидно не ги хранят добре, възмути се Матева. След това тръгват на паша с козите и кравите, каза тя.

Никой не може да се справи с животновъда и да го принуди да си връзва кучетата, каза още Теменужка Матева. И призовава някой орган да се намеси, преди да се случи някоя трагедия.