7 неща, които не трябва да давате назаем

Актуални новини
17:06 - 03 Септември 2024
2054
7 неща, които не трябва да давате назаем

Мъдростта и опитът на поколенията, техните наблюдения върху житейските явления и последствията от определени действия с течение на времето прераснаха в цяла поредица от знаци, които все още съществуват. От векове хората са вярвали, че заемането на лични вещи може да доведе до проблеми. 

Ето какво не бива да заемате и защо: 

Сол

Ето, че съсед е дошъл да помоли за сол, защо да не споделите? Всъщност солта е най-силният енергиен компонент, който може да повлияе негативно на присъствието на късмет в живота, да привлече болести и любовни загуби.

Много екстрасенси, гадатели и езотерици използват сол за своите ритуали. Те също така призовават никога да не приемате сол от другите, дори ако имате нужда от нея тук и сега. И не я давайте на никого! И ако не е възможно да откажете даден продукт на заем - подарете го и кажете, че няма нужда да ви го връщат. 

Съд

Сервизите за хранене са семеен предмет, който се зарежда с енергията на вашия дом. Следователно да ги дадете на други за употреба е същото като да споделите част от енергията си. Смята се, че ястията, взети назаем или взети от непознати, могат да доведат до загуба на здраве, придобиване на нови проблеми, страхове и конфликти с близки.

Освен това, ако живеете с някого в същия район, например в общежитие, можете да използвате едни и същи прибори за хранене, без да се страхувате за съдбата си, пише аctualno.com

И още един момент, за който много хора знаят, но много често пренебрегват: не можете да държите повредени съдове с отчупени части, пукнатини или деформация в къщата. Смята се, че това привлича негативизъм, а вие, като негов собственик, си давате психологическа настройка за разбит живот.

Дрехи

Много хора си разменят дрехи помежду си и си мислят, че в това няма нищо лошо. Да, това е добър начин да актуализирате гардероба си без разходи. И вашата приятелка ще бъде много щастлива да се облече във вашия костюм на работа и да носи вашата рокля на среща. Но дрехите са лични вещи, които е препоръчително да не давате на онези, в чиито добри и светли намерения не сте сигурни.

И ако ги обменяте с близки и роднини, тогава е по-добре да дадете / вземете нещо в замяна, сякаш правите плащане за артикула. Фактът на покупка прави безопасно закупуването на артикули от гардероба в магазини втора употреба.

Най-голямата опасност се крие в обувките назаем. Те съдържат огромно натрупване на отрицателна човешка енергия, която е напълно прехвърлена на нов собственик, макар и временен.

Аксесоари и бижута

Бижутата също не трябва да се дават назаем на някого. Специалистите в областта на биоенергетиката смятат, че бижутата със защитни функции (амулети) могат да послужат лошо и да дарят друг човек с болести, провали и загуби.

Това е така, защото гривните, обеците и особено пръстените поглъщат енергията на собственика и „работят“ за него, а когато попаднат върху тялото на някой друг, предават цялата натрупана негативност на новия носител.

Това важи особено за метали като сребро, злато и платина, а за камъните – диаманти, планински кристал, ахат, оникс, лунен камък. Има и чисто материална страна на въпроса: ако този, на когото сте дали назаем вещта, я загуби, това ще бъде много разочароващо.

Метла или четка за почистване

Според суеверията на повече от едно поколение хора размяната на метла също служи като магнит за нещастие. Има две версии защо не можете да го вземете от други или сами да го заемете на някого. Първата гласи, че метлата почиства дома ви, така че, подарявайки я, вие лишавате дома си от защита.

В древността, за да не изтича щастието от къщата, на гостите било строго забранено да метат домовете. Можете да се отървете от тази битова вещ, ако вече не ви е необходима, като я изхвърлите.

Хляб

Скъпи гости и младоженци се посрещат с хляб и сол. Отдавна се споделя със съседи, пътници, които се скитаха в къщата, а много религии дори задължават да се дава хляб за вечеря дори на врага. Този продукт обаче има и суеверни ограничения, които трябва да се спазват.

Например, не трябва да давате последния си хляб: това може да привлече към себе си бедност. Също така не трябва да се споделя през прага. Според легендата с него ще предадете частица от семейното си благополучие и щастие. И третото правило: не сервирайте хляб по залез слънце. Това ще доведе до зло око и щети, ще бъдете преследвани от разочарования и неуспехи.

Пари

Тук не става въпрос за пълен отказ от помощ на близки. Според знаците не можете да давате пари само в определени случаи. Например след залез слънце, по време на църковни празници, в понеделник и неделя, на намаляваща луна. Всичко това ще доведе до лични парични загуби.

Също така не трябва да заемате последните си пари. Първо, това е логично, защото по този начин вие самите ще останете без средства, и второ, по този начин ще се разделите с финансовия си късмет.

Но се смята, че ако вземете пари назаем от богат човек, той ще ги даде заедно с част от успеха си. Ето как ще привлечете богатство!