7 неща, за които принцеса Даяна се противопоставя на кралските правила

Нещо за четене
09:05 - 25 Август 2021
4002
7 неща, за които принцеса Даяна се противопоставя на кралските правила

За краткия период, в който Даяна е част от британското кралско семейство, тя успява да се противопостави на някои от установените кралски правила. Избира да запознае децата си с некралския начин на живот и да подходи модерно към майчинството. Тя е и първият член на кралското семейство, който открито говори за разпадащия ѝ се брак и за психичното си здраве, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и за кои неща Даяна се противопоставя на кралските правила и решава да послуша сърцето си:

Открито говори за психичното си здраве

Психичното здраве и депресията са актуални теми за съвременния човек, но в миналото не са били обект на дискусии. Принцеса Даяна открито говори за собствения си опит със следродилната депресия и самонараняването. „Чувствах се като първия човек в кралското семейство, който открито плаче и никой не знае какво да прави“.

Променя представите за ХИВ и СПИН

На 19 април 1987 г. принцеса Даяна разбива митовете около ХИВ и СПИН, като се ръкува с умиращ пациент, без да носи ръкавици. Хуманитарният жест променя начина, по който хората гледат на болестта и оспорва съществуващите погрешни схващания около СПИН.

Разказва за трудния си брак

За разлика от други членове на кралското семейство, Даяна избира да говори открито за своя умиращ брак. В интервю тя признава, че вече е била наясно с аферата на съпруга си. „В този брак бяхме трима, така че беше малко пренаселено.“

Запознава децата си с некралския начин на живот

Принцеса Даяна избира да запознае децата си с некралски начин на живот, като ги изпраща на училище и ги води в заведения за бързо хранене, което показва модерния ѝ подход към майчинството.  

Пише сама сватбения си обет

През 1981 г. принцеса Даяна казва собствен сватбен обет, отказвайки да каже думата „подчинете се“, което я прави първата кралска особа, която прави това. Тази традиция по-късно е продължена и от нейните синове.

Сама избира годежния си пръстен

Въпреки че не е много обичайно кралските особи сами да си избират годежните пръстени, принцеса Даяна се противопоставя на традицията и избира сама своя годежен пръстен, въпреки че кралското семейство не одобрява. В момента пръстенът е при Кейт Мидълтън, след като принц Уилям ѝ предложи брак с него.

Сама избира какво да облече

Принцеса Даяна е призната със своите модни умения. Тя осъвременява кралската мода, избирайки няколко смели тоалета. Даяна прави истинска модна революция в кралския гардероб.