7 ултраси влизат в затвора за мелето с левскарите в Братислава

Трима фенове от Холандия и четирима от Полша ще лежат 6 месеца в килия

Футбол
11:47 - 16 Юли 2019
2221
7 ултраси влизат в затвора за мелето с левскарите в Братислава

Полицията в Словакия наложи присъди по бързата процедура на седем фена, които участваха в мелето между фенове на "Краковия", "Аякс" и "Левски" в Братислава миналата седмица.

Трима ултраси от Холандия и четирима от Полша ще лежат 6 месеца в затвора, след като атакуваха привърженици на "сините" в словашката столица. Присъдите са окончателни.

"Съдът реши да наложи тези санкции на обвиняемите, както по отношение на сериозния характер на техните действия, така и като общо възпиращо средство за в бъдеще", призна говорител на съда в Братислава.

Освен това холандците и поляците са със забрана да посещават Словакия в рамките на следващите 3 години. Те имат право да излежат присъдите си в своите родини и могат да бъдат освободени след изтичането на половината от присъдата.

Миналата сряда фенове на "Левски" бяха нападнати от ултраси на "Краковия" и "Аякс" преди гостуването на "сините" на "Ружомберок" в мач от първия предварителен кръг в Лига Европа. 51 българи бяха задържани, а впоследствие освободени без повдигнати обвинения срещу тях.