7 военни и 15 ранени от "Боко харам"

Джихадистите от Нигерия вилнеят в Чад, министърът на отбраната и началникът на генералния щаб са изпратени на място за оценка

Новини
16:06 - 15 Април 2019 (обновена)
3295
7 военни и 15 ранени от "Боко харам"

Седем военнослужещи от Чад бяха убити, а 15 са ранени през изминалата нощ в района на езерото Чад при нападение на нигерийските джихадисти от групировката "Боко харам", които са загубили 63 от своите бойци, съобщи говорителят на армията полковник Азем Бермандоа, цитиран от Франс прес.

"Терористите нападнаха нашите сили в полунощ в селището Бухама в района на езерото Чад. Убити са 63 терористи. Прочистването на района продължава", уточни говорителят.

Чадският министър на отбраната и началникът на генералния щаб на въоръжените сили са изпратени на място за оценка на ситуацията, добави той.

От юни 2018 г. на територията на Чад са извършени най-малко седем нападения на "Боко харам".

В края на февруари над 500 чадски войници бяха изпратени в Нигерия да помагат на местните военни в борбата им срещу ислямистката групировка.

Бунтът на "Боко харам" започна през 2009 г. в Североизточна Нигерия. В него са убити над 27 000 души, а 1,8 милион са разселени. Конфликтът обхвана и съседните Нигер, Чад и Камерун.