7 загинали при пожар в търговски център в Южна Корея

Повече от 500 пожарникари и 90 превозни средства са изпратени да се борят с огъня

Свят
14:40 - 26 Септември 2022
1056
7 загинали при пожар в търговски център в Южна Корея

Пожар избухна в мазето на търговски център в южнокорейския град Деджеон, най-малко седем души са загинали, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на длъжностни лица.

Пожарникарите продължават да търсят оцелели след потушаването на пожара, каза Го Сън-чол, служител на противопожарния щаб в град Деджеон. Той каза, че не е ясно дали има хора, които още не са открити, и че в някои части на сградата все още се забелязва пушек.

Пожарът е избухнал в около 7:45 тази сутрин и се е разпространил бързо в товарната зона на мазето, след което е последвала евакуацията на повече от 110 души - служители на мола и гости на близкия
хотел. Властите казаха, че щетите са щели да бъдат по-големи, ако пожарът беше избухнал в работното време.

Повече от 500 пожарникари и 90 превозни средства са изпратени да се борят с огъня, който е бил потушен около 15:00 часа, каза Го. Снимки от мястото на инцидента показват облак тъмносив дим, излизащ изпод сградата, докато пожарникарите използват водни струи и друго оборудване, за да потушат пламъците. 

Ли Сън-хан, пожарникар от Юсон, каза, че шестима от намерените жертви са служители на мола, последната жертва още се идентифицира. Ли и Го не съобщиха как за починали жертвите.

Служители на противопожарната служба и полицията разследват причините за пожара. Местните медии се позовават на очевидци, които предполагат, че пожарът може да е причинен от експлозия на електрически автомобил, което се е зареждал в мазето.