700 кила мечка едва не уби дресьор в цирка (видео 18+)

Животното атакува по време на представление в северна Русия, било опасно и за зрителите

Новини
22:16 - 25 Октомври 2019
7325
700 кила мечка едва не уби дресьор в цирка (видео 18+)

Циркова мечка с тегло от близо 700 кг. нападна и едва не уби дресьора си по време на представление в северна Русия, предаде Асошиейтед прес. Треньорът на животното е жив, въпреки че е тежко пострадал. Той е настанен за лечение, а късно тази вечер бе съобщено, че вече няма опасност за живота му, въпреки жестоките наранявания.

Видеозапис на нападението, което е станало в петък привечер в Олонец - град, намиращ се на 180 км североизточно от Санкт Петербург, показва как мечката бута ръчна количка, ходейки на два крака, след което напада яростно дресьора. Животното го ухапва и го бута на земята. Друг дресьор се появява бързо и рита мечката неколкократно в опит да я спре.

Вижте видео от атаката:

Онлайн сайтът "Газета.ру" цитира свидетел, според когото мечката се е насочила и към публиката, преди да бъде усмирена с електрошок. "Всички бяхме в шок. Настъпи невероятно паника", разказва Наташа Димитриевна, която е била не представлението с двете си деца.

Между цирковия манеж и публиката не е имало прегради. Агенция Интерфакс предаде, че следствен комитет е образувал наказателно производство по обвинение в нарушаване на мерките за безопасност. Руски прокурори вече подготвят обвинения за собственика на цирка.

От 5 години в държавите от Европейския съюз е забранено участието на животни в цирка. В Русия, разбира се, такава забрана не съществува.