71 кг незаконен тютюн иззети при акция в Русенско

Новини
15:46 - 08 Април 2020
1407
71 кг незаконен тютюн иззети при акция в Русенско

Служители от полицията в Русе са провели поредната успешна акция по противодействие на незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки, съобщиха от полицията в дунавския град. Действията на полицаите са изпълнени във връзка с образувано досъдебно производство, касаещо информация за нелегалното съхранение и разпространение на тютюн, без бандерол.

В хода реализацията са предприети действия по претърсване и изземване на адрес в село Сандрово, в имот на 64-годишен мъж. При извършените процесуално-следствените действия в пристройка в двора на къщата, обособена като лятна кухня, в два фризера тип "ракла" са намерени и иззети 71 полиетиленови черни торби с обем 25/20/10см с общо тегло около 71 килограма, съдържащи суха тревна маса, кафява на цвят, с характерен мирис на тютюн.

В същото помещение са открити бял чувал от полиестерни нишки, съдържащ суха тревна маса тютюн, както и електронна везна, а от стълбище в основната постройка са иззети купа и стъклен буркан със суха тревна маса със зеленикав цвят, като съдържанието от двата съда е изследвано с полеви наркотест, който е показал реакция за канабис. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ. Процесуално-следствените действия по случая продължават под надзора на Русенската прокуратура.