75 години ООН, Путин размахва пръст

Руският президент се готви здраво да насоли Запада

Русия
08:11 - 22 Септември 2020
2069
75 години ООН, Путин размахва пръст

В Ню Йорк започват общите дебати на 75-ата Сесия на Общото събрание на ООН. Заради пандемията от коронавирус повечето световни лидери няма да присъстват лично, а ще направят видео-обръщения. Темата на дебатите е посветена на 75-ата годишнина от основаването на световната организация и на общите усилия в борбата с коронавируса.

Руските медии очакват унищожителна реч от Владимир Путин, която е насрочена за днес - 22 септември. Руският самодържец имал намерение да напомни на целия свят, кой е претърпял най-големи загуби и е допринесъл най-много за триумфалната победа над фашизма. За сравнение Владимирович ще даде пример как много страни в Близкия изток и Африка все още не могат да нормализират живота си след военните намеси на САЩ и партньорите от НАТО.

Очаква се да се чуе позицията на Владимир Путин и по отношение на "надутите санкции", изкуствено създавания натиск върху „слабите“ страни и проекта „Северен поток 2“. Разбира се, темата за отравянето на Алексей Навални също ще бъде повдигната.