76-годишна жена е най-възрастният DJ в Германия

Ели Стейнер има дългогодишни фенове, които обичат нейните концерти

Новини
13:35 - 05 Август 2024
822
76-годишна жена е най-възрастният DJ в Германия

76-годишната Ели Стейнер е най-старият диджей в Германия. „Черпя енергия от хората, които се движат на музиката ми. Когато съм ентузиазирана, те също се ентузиазират. Обмислила съм да се пенсионирам”, казва тя.

Диджей Ели има концерт на клубна лодка. Някои от гостите дори пристигат с лодки. „Ели е единствена по рода си. Ние сме нейни дългогодишни фенове. Знаем какво бижу е тя”, разказват почитателите на Ели.

Според нея възрастта е само число, защото 76-годишната жена вярва, че ще остане завинаги млада. „Бих искала да съм толкова свежа и готина, колкото е тя. Не искам да седя сама, когато съм на 75 години и да играя карти с други старци веднъж седмично. Ще се радвам, ако мога да купонясвам с моите момичета. Ели все още го прави и мисля, че ще издържи още сто години”, казват още феновете ѝ.

„Когато намеря връзка с тълпата, с хората на дансинга, тогава сме на една вълна и всичко става гладко. Има обмен.

Наркотиците и алкохолът премахват задръжките.

Аз не пия алкохол и не вземам наркотици. Това е моето кредо и го спазвам, споделя възрастната жена.

Цели 20 години Ели е пристрастена, но това е преди да стане диджей. „Трябва да се предадеш, да се предадеш напълно. Не можех да се позная. Казах си „Ели, това не си ти. Това, в което си се забъркала, не си ти”. Стигнах до извода, че не мога да си го причинявам повече”, допълва тя.

Първото, което възрастната диджей звезда прави сутрин, е тренировка по тай чи. „Искам да поддържам форма. Дори, когато се чувствам зле и не мога да правя тай чи, което често се случва, гледам да си почивам. В добра форма съм, но

искам да остана атлетична, защото да си в движение означава да си жив, иначе умираш.

Върхът е, когато настроението е готино. Или намериш начин да го вдигнеш отново, когато падне. Не може вечно да си горе. Трябва да има малко движение и взаимодействие между мен и тълпата. Но е страхотно. Обожавам това чувство”, посочва Ели.

По време на концерт, в продължение на цели четири часа Ели дава всичко от себе си, с известна подкрепа от по-млад колега. „Божичко, беше изтощително. Все още съм уморена. Беше невероятен концерт. Мисля, че беше най-добрият от 10 години. Хората крещяха”, разказва тя.

Ели и Майке имат собствена градина. „Градината е нашето убежище, където сме само аз, Майке, или и двете. Ние виждаме смъртта като част от живота и говорим за нея, точно както говорим за другите ми. Разбира се, всеки си мисли, че ще е след 20 години и че едната ще почине преди другата, но това е само илюзия. Винаги ще бъде трудна тема. По-трудно ще е за този, който остане. Може би самата смърт не е най-трудната част, а времето, което води до нея, или какво да правим, когато някой има нужда от грижи, как става това, тези въпроси изникват често”, казва Майке.

Внезапно здравето на Ели се влошава. Тя колабира в кабинета на личния си лекар. Веднага се обаждат на спешния лекар и я откарали в спешното. Там ѝ правят всички прегледи. Две седмици по-късно Ели отново е на крака.