8 години затвор за Иван Кокинов, наръгал с кухненски нож ученичка в Бургас

Първоначално съдът наложи наказание от 15 години решетки, която бе редуцирана с 1/3

Актуални новини
11:48 - 09 Ноември 2022
2250
8 години затвор за Иван Кокинов, наръгал с кухненски нож ученичка в Бургас

Окръжният съд в Бургас призна Иван Кокинов за виновен в това, че на 27.06.2021 г., в Бургас, на бул. „Транспортна“, в близост до отбивката за Гробищен парк, е направил опит да умъртви 17-годишната тогава ученичка Селин Фейзова.

27-годишният бургазлия я наръга безпощадно 19 пъти в различни области на тялото, като само навременната медицинска помощ успя да спаси момичето от летален край.

Съдебният състав наложи присъда от 15 години затвор, която бе редуцирана с 1/3, тъй като Кокино се призна за виновен. От наказанието му ще бъде приспаднато и времето, в което е бил в ареста – от деня на задържането му до днес. Което означава, че му остават още около 8 години и половина да лежи зад решетките.

Иван Кокинов е осъден да заплати и 50 хил. лв. неимуществени вреди на жертвата Селим, както и разходите по делото.

В съдебната зала стана ясно, че кухненският нож с кафява дръжка и счупен връх ще бъде отнет в полза на държавата и след влизане на присъдата в сила ще бъде унищожен. А любимата на Кокито шапка Адидас ще му бъде върната и той ще може да си я носи дори и зад решетките.

Защитникът на Кокинов помоли съда той да бъде настанен в затвора в Ловеч, за да може да се лекува.

Вещи лица доказаха чрез петорна експертиза, че бургазлията страда от диссоциално личностно разстройство, което не е шизофрения, както твърди самият Кокинов, а по-скоро е синдром на фантастна псевдология и се отключва в определени ситуации и личността започва да се намира в нереален собствен свят, където се чувства специална. Той избухна срещу това заключение, надявайки се да се докаже категорично, че е психичноболен и негоден да носи наказателна отговорност, съобщава Флагман.